Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óriás kerti parti Budapest szívében

Hétvégén egy valódi kerti parti helyszínévé változik a Városliget, telis-tele boros, zenés, lazulós és családi programokkal. Hideg rosék, habzók, gyöngyözők és pezsgők széles kínálata, trendi street food variációk, hangulatos színpadműsorok várják a kikapcsolódni vágyókat. Az eseményre kivétel nélkül mindenki hivatalos! Nem számít, hogy kit és miért sodor az élet június 10. és 12. között a Városligetbe, csak az a fontos, hogy kergessük el a hétköznapok sötét felhőit és élvezzük a nyár napsugarait, az életet, és a Rosalia fantasztikus borait.

Zene, tánc és végre buli

A Rosalia színpad gazdag zenei kínálattal készül, igazi nyári borozgatós és bulizós hangulat szórakoztatja majd a vendégeket. Pénteken a Góbé kezdi a sort, aki magyar népdalokat vegyít a környező népek zenéjével, de megtartva őket saját tempójukban, stílusukban. Őket követi a Random Trip, hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége, akik műfaji határokon átívelő improvizációs élményt hoznak. Fellép Tóth Vera, Vavra Bence, MC Kemon (Irie Maffia), Saiid (Akkezdetphia), Romhányi Áron, Balanyi Szilárd (Quimby), Vígh Arnold, Delov Jávor, DJ Q-Cee. Az estét a Rosalia Fesztivál kötelező fellépője, DJ Juhász Laci lemezlovas zárja.

A szombati nap a Hét Hat Club műsorával kezdődik, akikről mindent elárul, hogy a Django Reinhardt-féle cigány jazz és a Balkán vad buli hangulatának fúziójaként született. Őket követi egy veterán zenészekből álló formáció, a Los Orangutanes. Az együttes Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa, a cumbia rajongóit csábítja táncra minden koncertjén. A hangulatot a soul és funk alapokra épülő zenét játszó Mörk fokozza ezután, akik elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stíluselemekkel együtt nyújtanak különös koncertélményt. Szombat este a JAZZY rádió legtáncosabb jazz, funk, soul, swing zenéi pörögnek a lemezjátszón. Andrew J. a JAZZY egyik legnépszerűbb DJ-je, háromszoros magyar DMC bajnok, több klubzenei műfaj hazai kialakulásának egyik kezdeményezője, emellett lounge DJ és zeneszerző ismert jazz zenészek társaságában. A JAZZY hangulat garantált!

A vasárnap első, gyerekeknek szóló fellépője, a Rutkai Bori Banda, akik a Zsebtenger partján található Kukutyin városkába kalauzolják el a családokat vidám, játékos, táncos dalok varázslatával. Őket követi az Ötödik Évszak: zenébe sűrítve egyszerre kapunk élettörténeteket, hagyományokat, érzéseket. Számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok világa felé. A színpadon este fél 7-től tartják a Liget Bora díjátadót, amit az Erik Sumo Band koncertje követ, és zárja egyben a fesztivált. A 60-as és 70-es évek popzenéjét hallhatjuk a blues, a pszichedelikus rock és a világzene fantasztikus keveredésével.

Kreatív kuckó kicsiknek és nagyobbaknak

A Rosalia szeretettel várja a legkisebb rajongókat a szombaton és vasárnap felállított kreatív kuckóban, ahol a gyerekek varázslatos ajándékokat, díszeket és apró meglepetéseket készíthetnek. A legkisebbek egyedi minták színezésével hangolódhatnak a nyárra, míg a nagyobbak megismerkedhetnek a quilling papírtekercselés technikájának alapfogásaival. A dekoratív papírképek készítése mellett a bátrabbak megtanulhatnak tűnemezeléssel apró díszeket, ékszereket készíteni. Ha már Rosalia, akkor nem maradhat ki a parafadugó sem, mint az ezerarcú, újrahasznosítható alapanyag, amiből alátétek, kulcstartók, kedves figurák készíthetők a kuckóban.

Az újdonságnak számító pontozó segítségével a kő, a karton vagy akár a fa is egyedi dizájnnal születhet újjá, a lehetőségeknek csak a kis tervezők fantáziája szab határt. Nem maradhat ki az örök sláger, a barátságkarkötő készítése sem, ezennel kevésbé ismert, de könnyen elsajátítható technikák kerülnek bemutatásra, mint a kumihimo vagy a makramé, színes gyöngyök és egyéb díszítő elemek felhasználásával. Aki pedig igazi fesztiválozóvá szeretne válni, nem kell mást tennie, mint egy nagy könyvből kiválasztani kedvenc hősét, mesefiguráját, szimbólumát, ami kívánságra egy kis csillámpor kíséretében kerül a bájos arcokra, kezekre. Az ingyenes program szombaton és vasárnap nyitástól kora estig várja a kis vendégeket.

VinAgora Friss: a Kunság frissítő szele

A VinAgora Friss program keretében egy-egy izgalmas téma köré építve olyan borokat ajánl a Rosalia, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek, hiszen a nyár legjobb kísérői lehetnek. A gyenge kunsági, "homoki" borok mítosza már rég a messzi homályba vész. Ami a jelen, az a kompromisszumok nélküli minőség, technológiai fegyelem és rengeteg siker. A Kunság ideális a friss, üde, ropogós borok készítésére, legyen szó akár illatos fehérekről, rosékról, vagy gyöngyözőkről és pezsgőkről. A borvidék legjava a Rosalián is megtalálható, de aki csak teheti, az a fesztivál után látogasson el személyesen is a helyi borászatokhoz, és ismerje meg testközelből a kunsági borok bölcsőjét!

Ezek is érdekelhetnek

Friss