Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanós zöldbab, ahogy a gyerekek szeretik!

Nem csak a lányaim, de a férjem is odáig van a tésztaételekért (szerintem mindannyian látens olaszok), én azonban igyekszem néha kicsit csalni, és egészségi, illetve hiúsági okokból az eredetileg tésztával készült ételeket diétásabb verzióban újragondolni. Így született ez a recept is! Új tippek bloggerünktől!

Munka után meleg vacsorával megajándékozni a nagyérdeműt, úgyis, mint a családot, sokszor még nekem is teher, pedig a főzés számomra a legtöbb esetben kreatív relaxációs időtöltés vagy jófajta, lélekemelő munka. 

Főzni gyerekeknek...

Ritka, hogy egy étel többször is megforduljon az asztalunkon, mert folyamatosan új recepteken kikísérletezek, de ez a nagyon ízes paradicsomos zöldbab annyira telitalálat a gyerekeknél, hogy hetente kötelességem elkészíteni.

Fogyasszunk zöldséget napi 4-szer

Amikor Franciaországban bébiszitterkedtem, örömmel tapasztaltam, hogy a gyerekek rengeteg zöldséget kapnak, 5 étkezésből 4-hez, biztosan járt valami szezonális finomság. A saláta mindegyik közös családi vacsora alkalmával az asztal közepén várta a kis gyerekmancsokat, hogy kedvükre belemarkoljanak és, mint a nyuszik elrágcsálják. Ezt a jó szokást hamar átvettem tőlük.

Zöldbabot mindenkinek!

A saláta mellett a zöldbab is visszatérő és kedvelt zöldség volt, főként húsokhoz tálalták, de néha csak fokhagymás olvasztott vajjal locsolták meg, és uzsonnára is ezt ették a kicsik. Magas fehérje- és rosttartalma jótékony hatással van a szervezetünkre. 

 Itt olvashatsz tovább bloggerünkről >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss