hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanós-krémes brownie

45 perc
egyszerű
megfizethető
14 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csokit összetörjük és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük, majd vízgőz felett felolvasztjuk. 
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd összekeverjük a kihűlt csokival. Ezután beleszitáljuk a lisztet is, és elkeverjük. A masszát egy kisebb, vajjal kikent tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kezd megkérgesedni, de ha megnyomjuk, belül még teljesen puha. 

Megjegyzés

Fontos, hogy ne tortabevonó csokiból dolgozzunk, hanem olyat válasszunk, ami megevésre is érdemes lenne.

Ritkán kerül a konyhámban valami pár héten belül újra a repertoárra. Ez a csokoládés brownie az elmúlt hónapban harmadszorra, és attól félek, tartani fogja ezt a gyakoriságot! Hogy miért? Mert abszolút tökéletes: a teteje roppanós, belül csupa krém. - Fanni23

Ezek is érdekelhetnek