Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanós és krémes almás pite

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 5 dkg cukrot felolvasszuk egy serpenyőben, sütőpapíron vékonyan elterítjük, ha megszilárdult, a papír széleit ráhajtjuk, egy klopfolóval apróra törjük a karamellt.

A 20 dkg lisztet 10 dkg cukorral, csipet sóval összekavarjuk, beledörzsölünk 10 dkg margarint, jól összegyúrjuk, és kettévesszük a tésztát. Az egyik felébe belegyúrjuk az összetört égetett cukrot. Két sütőpapír között mindkét tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A sima lapot sütőlapon 180 °C-ra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. A másik lapot a sütőpapírral a tepsibe helyezzük, szintén 8 perc alatt elősütjük.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomjuk a levét, egy keverőtálban hozzáadunk 3 kanál citromlevet, 10 dkg cukrot, a fahéjat és a 10 kanál darált kekszet, valamint a fehéredésig kihabosított 3 tojást. Jól összedolgozzuk, és az elősütött tepsiben lévő tésztára tesszük, elegyengetjük. 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.

5 dl tejben a pudingporokat csomómentesen elkeverjük, sűrűre főzzük, ha kész, beletesszük a maradék 15 dkg margarint, majd ha elolvadt, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 2 kanál vanília-aromát, majd simára keverjük, hagyjuk kihűlni.

A már langyosra hűlt tésztára ráhalmozzuk, majd elegyengetjük a krémet, a tetejére tesszük a sütőlapon sütött tésztát, egy kis pihentetést követően szeleteljük, tálaljuk.

Megjegyzés

A család egyik kedvence, külön élvezetet jelent egy almás pite esetén a roppanós égetett cukros tészta. - majerferi

Ezek is érdekelhetnek

Friss