Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanós csokis-almás krémes

MME MME
55 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az almás krémes töltelékéhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  2. A krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a tejet felforraljuk, majd mikor kihűlt, a vajjal kihabosított porcukorral összekeverjük.
  3. A tésztához valókat összegyúrjuk és 3 részre osztjuk, majd fél centisre nyújtva, 170 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  4. Az étcsokoládét olajjal összeolvasztjuk vízgőz tetején.
  5. Összeállítjuk a sütit: letesszük a tésztát, majd rátesszük a kinyomkodott almás réteget, majd újabb tésztát, utána a vaníliakrémet, újabb tésztát, végül a csokoládéöntetet.
  6. Ezután egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, majd meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük ízlés szerint.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A ROPPANÓS CSOKIS-ALMÁS KRÉMES

Ezek is érdekelhetnek

Friss