Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogósra sült csirkecomb fűszeres krumplival

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A ropogósra sült csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval.
  2. 4 ek vajat egy tálkában megolvasztunk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmaringot, ízlés szerint a borsot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A páccal bekenjük a csirkecombokat, ami maradt, azt ráöntjük és lefedve minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. 
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, belehelyezzük a combokat és mindkét oldalát 5-5 percig pirítjuk, majd kiszedjük.
  4. A krumplit megmossuk, a héját átdörzsöljük, tetszés szerint felvágjuk vagy karikára vagy hasábokra. Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával és a rozmaringgal, ráöntjük a krumplira, és összeforgatjuk. 
  5. A csirkecombokat egy tűzálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a vajjal. Közétesszük a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott lila hagymát és a krumplit, és fóliával lefedjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve 200 fokon 20 percig pirítjuk. 


Ezek is érdekelhetnek

Friss