A ropogósra sült csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval.
4 ek vajat egy tálkában megolvasztunk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmaringot, ízlés szerint a borsot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A páccal bekenjük a csirkecombokat, ami maradt, azt ráöntjük és lefedve minimum 2 órára a hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, belehelyezzük a combokat és mindkét oldalát 5-5 percig pirítjuk, majd kiszedjük.
A krumplit megmossuk, a héját átdörzsöljük, tetszés szerint felvágjuk vagy karikára vagy hasábokra. Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával és a rozmaringgal, ráöntjük a krumplira, és összeforgatjuk.
A csirkecombokat egy tűzálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a vajjal. Közétesszük a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott lila hagymát és a krumplit, és fóliával lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve 200 fokon 20 percig pirítjuk.