hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogósra sült csirke

120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel szárazra töröljük a bőrét. A belsejét sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük a félbevágott, közepes méretű vöröshagymát és a citromot. Ezután a két lábát összekötjük, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni a tepsiben.
  2. A puha vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után). Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetjük a csirke bőrét.
  3. Egy tepsire rácsot teszünk rá. A rácsra helyezzük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort, és beleszeleteljük a fokhagymát (ha öreg a fokhagyma, akkor egészben, pucolás nélkül helyezzük a tepsibe a gerezdeket, ha új, megpucolva és szeletelve tegyük a csirke mellé).
  4. Ezután alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezzük. 160 fokon 45 perc alatt puhára pároljuk.
  5. Végül levesszük az alufóliát, majd visszahelyezzük a tepsit 200 fokos sütőbe, és szép pirosra sütjük a csirkét (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és ropogós lesz a bőre).
  6. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá, rizst, krumplipürét vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.

Kakukkfüves ropogós sült csirke  

Fűszervajas sült csirke  

Roston sült csirke padlizsánsalátával 

Ezek is érdekelhetnek