A húst mossuk meg, töröljük szárazra. Vágjuk kisebb darabokra, a bőrös oldalát irdaljuk be. Dörzsöljük be a húsdarabokat sóval és borssal. A vaj felét keverjük ki a meghámozott és összezúzott fokhagymával, majd dörzsöljük be vele a hús bőrös oldalát.
Tegyük a húsdarabokat bőrös oldalukkal felfelé tepsibe, öntsük mellé az almalevet, majd 220 fokon süssük 30 percig. Ezután süssük további 40-60 perc alatt puhára. Közben locsolgassuk az almalével, és a keletkező pecsenyelével.
A megmosott almát hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsát kockázzuk fel, majd pároljuk meg a megmaradt felforrósított vajon. A zsályaleveleket pirítsuk ropogósra a felforrósított olívaolajon. Tálaljuk a császárhúst az almapürével és a sült zsályával. Burgonyapüré illik hozzá.