Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós-zsályás rösztibatyu

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A krumplit és a vöröshagymát megpucoljuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, hogy a só átjárja és levet engedjen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt színes borssal, egy csipet szerecsendióval, az apróra vágott zsályával, és összekeverjük.
  2. Az ízesített krumplit ezután négy részre osztjuk . Leterítünk egy nedves konyharuhát, ráhelyezünk egy réteslapot, és lekenjük olajjal. Ezután ráhelyezünk egy másik réteslapot, a közepére teszünk egy adag ízesített krumplit, majd  becsomagoljuk. A maradék réteslappal, és krumplival is így járunk el.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük olajjal, majd az elkészült csomagokat beletesszük, egymástól kb. 5 cm távolságra. Végül óvatosan lekenjük olajjal mindegyiket. Behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, mielőtt tálalnánk. 

 

Megjegyzés

A rösztiről elsőre mindenkinek a serpenyőben ropogósra sütött változat jut az eszébe, melyet én most újragondoltam. Réteslapba csomagolva, sütőben sütöttem ropogósra, és fokhagymás mártogatóval kínáltam. Egy próbát szerintem megér.
Ebből a mennyiségből kb. 4 db röszti lesz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss