Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós tintahal kapribogyóval és házi majonézzel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 25-30 dkg panírozott tintahalkarika
  • olaj a sütéshez
  • A majonézhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1,5-2 ek kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • cukor
  • ecet vagy citromlé
  • A tálaláshoz:
  • 1 db citrom

Elkészítés

  1. A majonézhez a tojások sárgáját egy tálba téve és kissé megsózva habverővel felverjük. Folytonos keverés mellett kezdetben cseppenként, vagy mokkáskanállal, később amikor már sűrűsödik nagyobb mennyiségben adagoljuk hozzá az olajat. Cukorral, ecettel, sóval, citromlével, apróra vágott kapribogyóval, összezúzott fokhagymával ízesítjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  2. A mirelit tintahalat wokban vagy mély serpenyőben, felforrósított olajban kisütjük, és szűrőkanállal konyhai papírtörlőre szedjük. A házi majonézzel, cirtomgerezdekkel és sült krumplival tálaljuk.

 

Megjegyzés

Olaszországi nyaralásainkon is gyakran fogyasztottunk tengergyümölcseivel készült ételeket, természetesen friss áruból készítve. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss