Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós szőlős tortácska

5/5
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtom, a tortaformák egyikének segítségével 4 cakkos kört szaggatok belőle. A diót a cukorral összekeverem, a szőlőszemeket félbevágom, magjaikat eltávolítom.

A 4 tésztakört beleigazítom a sütőformákba úgy, hogy a peremére is jusson tészta. A diós keveréket arányosan elosztom rajtuk, a szőlőt úgy rendezem el, hogy vágott felük legyen felfelé. A maradék tésztából formákat szaggatok, melyeket kevés vízzel megkenek, ráillesztem a szőlő tetejére, kevés mézet csorgatok rá.

200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm.

Megjegyzés

A tészta alul-körben ropogós lesz, a gyümölcsök pedig nem esnek szét, roppanósak maradnak, a tetejük kissé karamellizálódik. Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom, egyszerűen elkészíthető desszert.

További érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss