Elkészítés: A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtom, a tortaformák egyikének segítségével 4 cakkos kört szaggatok belőle. A diót a cukorral összekeverem, a szőlőszemeket félbevágom, magjaikat eltávolítom.
A 4 tésztakört beleigazítom a sütőformákba úgy, hogy a peremére is jusson tészta. A diós keveréket arányosan elosztom rajtuk, a szőlőt úgy rendezem el, hogy vágott felük legyen felfelé. A maradék tésztából formákat szaggatok, melyeket kevés vízzel megkenek, ráillesztem a szőlő tetejére, kevés mézet csorgatok rá.
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre