Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós szalagárés keksz

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 5 evőkanál tej
  • 75 dkg liszt
  • 5 evőkanál zsír
  • 1 citrom leve és héja
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • csokimáz vagy cukormáz

Elkészítés

Elkészítés: A szalalkálit beáztatom a tejbe, hozzáadom a tojást és a cukrokat, majd 2-3 órán át pihentetem.

Ha ez megvan, hozzádolgozom a lisztet és a zsírt, majd 2 részre osztom. Az egyik részhez a citrom héját és levét adom, a másikhoz a kakaót. Egy éjszakát hagyom pihenni.

A tésztát 2-3 cm-esre nyújtom, kiszaggatom, sütőpapíros tepsire teszem, még 10-15 percet pihentetem.

160 fokos sütőben kb. 12 percig sütöm, míg a teteje szép aranyos színt kap. Rácsra téve hagyom kihűlni. Ízlés szerint cukormázat vagy olvasztott csokit csurgathatunk a tetejére.

Megjegyzés

Ne várjuk omlós kekszet! Ez nem linzer. Kemény és roppanós, az a fajta, ami tejbe, kakaóba, teába áztatva is fogyasztható.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek