Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sült csirke

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csirkét alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül belül sózom, borsozom frissen őrölt, tarka borssal, majd mintha krémezném, alaposan bekenem kívülről a kacsazsírral és ismét sózom, borsozom.

2.

A pocakjába beleteszem a citromot, a fokhagyma gerezdeket, összekötözöm a lábát és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetem.

3.

190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30 percig sütöm. Mindig úgy szoktam, hogy az első 30 percnél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, majd a másik oldala és végül a háta.


Megjegyzés

Glutén- és laktózmentes. Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálalom. Jó étvágyat! - GastroHobbi

Ezek is érdekelhetnek

Friss