Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sült csirke édesburgonyával

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, a borsot, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. A fűszeres 2/3-ával vajjal kívül-belül megkenjük a csirkét.
  2. Egy nagyobb méretű tepsit vékonyan kikenünk olajjal, vagy zsírral és ráfektetjük a csirkét. A megtisztított vöröshagymát és a citromot négybe vágjuk és a csirke belsejébe tesszük. A tepsibe egy deci vizet öntünk, majd a húst lefedjük. 160 fokra előmelegített sütőben egy órán át lefedve sütjük.
  3. Az édesburgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Ráöntjük a maradék fűszeres vajat, jól átforgatjuk benne. Amikor a csirkéről levesszük a fóliát, a tepsiben elrendezzük köré a krumplit. 180 fokon addig sütjük, míg a csirke megprirul és a krumpli átpuhul. Néha meglocsoljuk a szaftjával.

9 SÜLT CSIRKE, AMI AZ ÜNNEPI ASZTALON IS MEGÁLLJA A HELYÉT >>> 

KÍVÜL ROPOG, BELÜL OMLÓS: ÍGY SÜSS CSIRKÉT SÖRÖSDOBOZON! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss