hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sós keksz

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet a sóval, a pirospaprikával és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután hozzákeverjük a lereszelt zsíros, kemény sajtot, a köménymagot, kanalanként a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. 
  2. A tésztagombócot ezután fóliába csomagoljuk, majd betesszük 30 percre a hűtőbe. Ezután lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, és tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztákat, majd villával megszurkáljuk őket, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a kekszeket.A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen. 

Megjegyzés

Száraz, hűvös helyen tároljuk. Nagyon finom ropogós. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss