Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sós keksz

60 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet a sóval, a pirospaprikával és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután hozzákeverjük a lereszelt sajtot, a köménymagot, kanalanként a vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. 
  2. A tésztagombócot ezután fóliába csomagoljuk, majd betesszük 30 percre a hűtőbe. Ezután lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, és tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztákat, majd villával megszurkáljuk őket, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a kekszeket.

POFONEGYSZERŰ VENDÉGVÁRÓ FALATKÁK, ÉDES ÉS SÓS - 3 AZ 1-BEN>>> 

A LEGFINOMABB VENDÉGVÁRÓK LEVELES TÉSZTÁBÓL SONKÁVAL, KOLBÁSSZAL, VIRSLIVEL>>> 

EGYSZERŰ ÉS LÁTVÁNYOS VENDÉGVÁRÓ: VIRSLIS TÉSZTAVIRÁG>>> 

EXTRASAJTOS TEKERCS EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL - ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ!>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom! Száraz, hűvös helyen tárolva több napig friss, ropogós marad. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss