Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sörperec

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a zsírt, és összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és elkezdjük összegyúrni. Gyúrás közben apránként hozzáadjuk a tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Ezután kinyújtjuk a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. (A leeső tésztát szintén összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.)
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a kiszaggatott pereceket. Ezután lekenjük a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és köménymaggal. Behelyezzük a 150 fokra előmelegített sütőbe, majd szép barnára sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Megjegyzés

A kisült perecek nagyon finom omlósak, és hűvös, száraz helyen több napig tárolhatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss