Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sajtos pogácsa

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mély tálba öntjük a lisztet, a felolvasztott margarint és zsírt, az élesztős tejet, a tojást, hozzáadjuk a sót és a tejfölt, és jó alaposan kidolgozzuk.

Kb. 20 percet letakarva pihentetjük, majd kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk, összehajtjuk, majd ismét pihentetjük, ezt ismételjük 20-30 percenként háromszor.

Végül kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét bevagdaljuk, kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Melegen a legfinomabb.
- monika07

Ezek is érdekelhetnek

Friss