Elkészítés: Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mély tálba öntjük a lisztet, a felolvasztott margarint és zsírt, az élesztős tejet, a tojást, hozzáadjuk a sót és a tejfölt, és jó alaposan kidolgozzuk.
Kb. 20 percet letakarva pihentetjük, majd kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk, összehajtjuk, majd ismét pihentetjük, ezt ismételjük 20-30 percenként háromszor.
Végül kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét bevagdaljuk, kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre