Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sajtos perec (szalalkális)

40 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert szalalkálit, a tojást, a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot, végül az olvasztott margarint, majd jó alaposan összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetés után liszetezett munkalapon 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A pereceket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd sózzuk és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül az omlós sajtos perec

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss