hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sajtos perec (szalakális)

90 perc
egyszerű
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos perechez először a lisztet összegyúrjuk a puha margarinnal, a reszelt sajttal, a tejben elkevert szalakálival, a tejföllel és a tojással. A tésztát legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetés után liszetezett felülelen 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és perecszaggatóval kiszaggatjuk. A pereceket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és szórjuk meg reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss