hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós malacsült párolt káposztával

120 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A sült malacoldalashoz:
  • 1,5 kg bőrös malacoldalas
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész kömény
  • őrölt bors
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • A káposztához:
  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 1 kis fej fejes káposzta
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • őrölt kömény
  • őrölt feketebors
  • 1 evőkanál ételecet /ízlés szerint/

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, majd befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.

Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk, és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Amíg az oldalas sül, elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban aranybarnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

A ropogós malacsültet a párolt káposztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss