Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós libasült hagymás burgonyával

MME MME
80 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A ropogós libasült elkészítéséhez először a libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfűlevelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán.
  2. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 1 óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. (A sütési idő nagyban függ a combok méretétől, érdemes félidőben ellenőrizni.) Kb. félidőben egy másik sütőedényben tesszük a combok mellé a negyedelt almákat, amelyeket kevés mézzel megcsurgatunk.
  3. Amíg a liba és az alma sül, elkészítjük a hagymás törtburgonyát. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd lobogó sós vízben puhára főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd bő vajon megdinszteljük. A megfőtt leszűrt burgonyához hozzáadjuk a vajas hagymát, majd krumplinyomóval jól összetörjük. Őrölt szerecsendióval fűszerezhetjük, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A megsült libacombokat elfelezzük, majd a mézes sült almával és a hagymás tört burgonyával körítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss