A craquelin hozzávalóit egynemű tésztává gyúrjuk, majd kettő sütőpapír között, kb. 0,5 mm vastagra nyújtjuk és kifagyasztjuk (betesszük a mélyhűtőbe).
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréses).
A vizet, a tejet, a vajat, a sót és a cukrot edénybe öntjük és kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről és ráöntjük a lisztre. Összedolgozzuk és visszatesszük a tűzre. Addig „égetjük”, amíg elválik az edény falától. Utána hozzáadjuk egyesével a tojásokat és alaposan kikeverjük.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírra kis halmokat nyomunk belőle. A kifagyasztott tésztából a kinyomott tésztával megegyező nagyságú köröket szaggatunk, és az égetett tészták tetejére helyezzük őket. A forró sütőbe rakjuk, a tetejüket megspricceljük vízzel. Kb. 15 percig sütjük, amíg picit barnulni kezdenek.
Elkészítjük a túrómousse-t. A túrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival robotgépben krémes állagúvá dolgozzuk. A tejszínt felverjük, és a túrókrémbe forgatjuk. A krémből egy keveset lábasba teszünk, és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az előre beáztatott zselatinlapokat és felolvasztjuk benne. Végül a krémbe keverjük és hűtőbe tesszük.
A maracuját kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, hozzáadjuk a fél lime levét és a cukrot, pár percig pároljuk, és hagyjuk kihűlni. A mandulagrillázshoz feltesszük a cukrot egy kevés vajjal, karamellizáljuk. Egy tepsit vastagon kivajazunkk, rászórjuk a szeletelt mandulát, ráöntjük a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni.
A fánkokat kettévágjuk, az aljába tesszük egy kevés maracuja coulist, és végül csillagcsöves habzsákkal betöltjük a túrómousse-t. A tetejét leporcukrozzuk és rátesszük. Végül mandulagrillázzsal és friss mentalevéllel díszítjük.