hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós karamella szelet

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg főzőcsoki
  • 24 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 18 dkg vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 doboz sűrített tej (cukrozatlan)
  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg darélt mogyoró
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • Valamint:
  • 1 csomag barna háztartási keksz

Elkészítés

Elkészítés: Egy kisebb tepsit (20*30cm) béleljünk ki sütőpapírral.

A csokoládét daraboljuk fel, majd vízfürdő felett olvasszuk meg. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a csokit, dolgozzuk ki sima tésztává. A tésztát nyomkodjuk a tepsibe, tetejét villával szurkáljuk meg. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig süssük.

Ezalatt készítsük el a tölteléket: lassú tűzön olvasszuk fel a vajat, a cukrot, a mézet és a sűrített tejet. 15 percig lassan főzzük, majd a végén keverjük bele a pudingport. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a darált diót és mogyorót.

A tölteléket kenjük rá a megsült tésztalapra. A tetejébe nyomkodjuk a háztartási kekszeket, szorosan egymás mellé, majd néhány órára tegyük hűtőbe. Dermedés után a kekszek nyomán szeleteljük.

Beküldő felhasználó id: 322595

Ezek is érdekelhetnek

Friss