Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A húst a bőrös oldalán kb. 1 cm-enként beirdaljuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. A fűszermagokat egy mozsárban összetörjük, és kevés vajjal összekeverjük, az így kapott fűszervajból apró halmokat teszünk a hús tetejére.
Bőrével felfelé tesszük a sütőbe először kb. 30 percre, ezután a sütőt visszavesszük 180 fokra, és további kb. 20 perc alatt sütjük készre. Akkor van kész, ha bőre már ropogós, de egy kést beleszúrva a hús szaftos, lédús.
A póréhagymát kb. arasznyi darabokra vágjuk, majd hosszanti irányban félbe. Grillserpenyőben a vágott felével lefelé sütjük meg. A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, összekeverjük a mézzel és az olívaolajjal, és ezt csurgatjuk a póréhagymára, kellemes ragacsos, illatos máz sül rá, kb. negyedóra alatt készre sütjük.
A ropogós húshoz tálaljuk köretként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre