Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós hagymalabdák

MME MME
3.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 fej közepes vöröshagyma
  • 40 dkg sütni való kolbász
  • 3 evőkanál liszt
  • A sütéshez:
  • bőven olaj

Elkészítés

Előkészítés: A vöröshagymákat megtisztítjuk, forrásban lévő, sós vízben 10-12 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és hosszában félbevágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, a húsát villával szétnyomkodjuk.

Elkészítés: A hagymák belsejét kiemeljük úgy, hogy 2-3 levél megmaradjon, és a fél hagymákat a kolbászhússal megtöltjük. Két-két megtöltött fél hagymát összeillesztünk, hústűvel (vagy fogpiszkálóval) átszúrjuk, rögzítjük. A hagymákat lisztben megforgatjuk, majd a felforrósított olajban 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük. Az olajból kiemeljük, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, és forrón kínáljuk. Burgonyapürét vagy párolt rizst kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 496 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss