Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós gofri - alaprecept

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A ropogós gofri elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral. Egy másik edényben a kissé megolvasztott, de nem forró vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, a sóval, a cukorral, majd az egyenként hozzáadott tojásokkal.
  2. A sütőporos liszttel csomómentesre keverjük a tojásos masszát, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, palacsintatészta-szerűvé keverjük.
  3. A gofrisütőt előmelegítjük - olajozni nem kell -, és egy adag tésztát a formába töltve kb. 2 perc alatt megsütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss