Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós gombafasírt

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az olajon elkezdjük megpárolni a megtisztított, apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát, ízesítjük köménnyel, fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd addig pároljuk, amíg a gomba összeesik és megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni a keveréket.
  2. A kiflit darabokra vágjuk, majd beáztatjuk a tejbe. A kihűlt gombás keverékhez adjuk a tojássárgákat és a tejben megáztatott kiflit, valamint a tejfölt is. Ha túl folyósnak találjuk a masszát, hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható, fasírt állagú keveréket kapjunk.
  3. A masszából gömböket formázunk, melyeket lelapítunk kissé, és meghengergetünk egy kevés zsemlemorzsában. Forró olajban ropogósra sütjük a fasírtokat. Burgonyapürével, párolt zöldséggel vagy vegyes salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Ha szárított gombából szeretnénk elkészíteni a fasírozottat, akkor legalább két órán keresztül áztassuk azt tejben vagy vízben. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss