Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós fánkgolyók és -karikák

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk az édesburgonyát , majd egy lábasba tesszük, és szórd meg egy csipetnyi sóval. Annyi vizet öntünk rá, hogy az pont elfedje. Miután puhára főtt, leöntjük róla a vizet, és pár percig hűlni hagyjuk, majd meghámozzul és sajtreszelőn lereszeljük, vagy krumplinyomón áttörjük.
  2. Egy dagasztótálba kimérjük az olvasztott kókuszzsírt, majd következik a joghurt, a tojás, a citromhéj, a vanília kivonat, a reszelt édesburgonya, az eritrit por, a fahéj és egy kevés só, végül hozzászitáljuk a lisztet, majd az egészet összegydúrjuk, és kidagasztjuk. 20 percig pihentetjük a tésztát, és ismét átgyúrjuk,majd gombócokat formázunk belőle, és forró kókuszzsírban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Ha már nem forró, egy habzsák segítségével megtöltjük mangólkekvárral.

    ÉDESBURGONYA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

    13 RECEPT ÉDESBURGONYÁBÓL, AMIT NEM HAGYHATSZ KI >>> 

    HAMIS RAKOTT KRUMPLI: MÉG FINOMABB, MINT AZ EREDETI! >>> 

Megjegyzés

A recept Czanik Balázs legújabb recepteskönyvéből származik. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss