Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós csirkecombok tárkonyos vajjal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db felsőcsirkecomb
  • 8 szelet bacon
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • A tárkonyos vajhoz:
  • 2 evőkanál apróra vágott tárkony
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg puha vaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A puha vajba apróra vágott tárkonyt és fokhagymát keverünk, hozzácsavarjuk a citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, jól összekeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk. A combok belsejét megtöltjük a tárkonyos vajjal. A hússzeleteket feltekerjük, 1-1 szelet baconbe csavarjuk (hústűvel rögzíthetjük a széleit).

Hőálló edénybe vagy tepsibe fektetjük sűrűn egymás mellé a feltekert húsokat, azután alufóliával lefedjük. Körülbelül 30 percig sütjük, azután a fóliát levéve a tetejét ropogósra pirítjuk.

Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss