Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós csemege uborka

429 szavazat
35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ropogós csemege uborka elkészítését a befőttes üvegek előkészítésével kezdjük: az üvegeket forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk, tepsire rakjuk és 15 percre 120 ºC-os sütőbe tesszük.
  2. Az uborkákat szivaccsal megtisztítjuk, 2-3 vízben átmossuk. Folyóvízzel leöblítjük, megszikkasztjuk, végeiket vékonyan levágjuk.
  3. Az üvegek aljába kaprot teszünk, szépen rátesszük az uborkákat. Annyi vizet öntünk az üvegekbe, amennyi ellepi az uborkát, majd a vizet leöntjük róla egy lábasba, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a mustármagot, a koriandermagot, a fekete borsot, a babérleveleket, a nátrium-benzoátot és fölforraljuk. 3-4 percig főzzük, majd beleöntjük az ecetet. 
  4. Az ecetes lét még forrón az uborkára merjük, az üvegeket csavaros tetővel azonnal lezárjuk. Ezután mindet egy befőzőfazékba állítjuk úgy, hogy újságpapírt teszünk alá; így elkerülhetjük, hogy az üvegek az edény aljának koccanva megrepedhessenek. Annyi vizet öntünk köréjük, amennyi az üvegek nyakáig ér, és addig forrósítjuk, míg gyöngyözve forrni nem kezd. Ezen a lángon főzzük a forrástól számított 10 percig, majd a tűzről levesszük, és a vízben hűlni hagyjuk. Az üvegeket lecsöpögtetjük, letörölgetjük, és száraz hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

Friss tormával még finomabb lesz a végeredmény. - valcsi75

Ezek is érdekelhetnek

Friss