Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor már kezd összeállni, apránként beledagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal. Simára dagasztjuk. (A kelt kalácstésztát mindig felfele húzva dagasszuk ki, hogy minél több levegő menjen bele. Akkor kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.)
Meglisztezzük a tetejét és 30 percig meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, lereszeljük a sajtotokat. Kevés liszttel megszórjuk, összekeverjük, így nem tapad össze a sajt.
A Mascarpone krémet felhabosítjuk, ízesítjük sóval, borssal.
Ha megkelt a tészta, kinyomjuk a levegőt, átgyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 0,5 centi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalápalakúra. A tésztát megkenjük a sajtkrémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk, minden négyzetet megszórunk vegyes reszelt sajttal.
Kifliket formázunk belőle, sütő fóliával bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással és újra 25-30 percig kelesztjük.
Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós lesz.