hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rongyos sajtos kifli

60 perc
rafinált
átlagos
15 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és elkezdjük összeállítani a tésztát.
  2. Amikor már kezd összeállni, apránként beledagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal. Simára dagasztjuk. (A kelt kalácstésztát mindig felfele húzva dagasszuk ki, hogy minél több levegő menjen bele. Akkor kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.)
  3. Meglisztezzük a tetejét és 30 percig meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Amíg kel a tészta, lereszeljük a sajtotokat. Kevés liszttel megszórjuk, összekeverjük, így nem tapad össze a sajt.
  5. A Mascarpone krémet felhabosítjuk, ízesítjük sóval, borssal.
  6. Ha megkelt a tészta, kinyomjuk a levegőt, átgyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 0,5 centi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalápalakúra. A tésztát megkenjük a sajtkrémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk, minden négyzetet megszórunk vegyes reszelt sajttal.
  7. Kifliket formázunk belőle, sütő fóliával bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással és újra 25-30 percig kelesztjük.
  8. Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós lesz. 

Megjegyzés

Azért kapta a nevét, mert a sajt kifolyik, ropogósra sül és úgy nézki, mintha rongyos lenne. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss