Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 fantasztikusan finom étel római tálban készítve

default user icon
MME
A római edények néhány évvel ezelőtt voltak igazán népszerűek, aztán a legtöbb helyen a konyhaszekrény mélyén pihenve várták, hogy újra felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket. Most eljött az idő, hogy anyukád után te is elvarázsold a családot egy agyagedényben sült főétellel vagy desszerttel.

Emlékszel még a római tálra? Ez az égetett agyagból készült sütőtál nagyon népszerű volt a múlt század 80-as éveiben. Itthon a római tál mellett Pataki tál, vagy egyszerűen cserépedény néven volt kapható. Az elmúlt egy-két évben egyre több helyen bukkan fel újra, ami azért jó, mert akár zsíradék nélkül is főzhetsz benne, ráadásul az alapanyagok megtartják az összes értékes tápanyagukat, mivel saját levükben párolódnak. Így a cserépedényben készült ételek egészségesek, és könnyen, egyszerűen elkészíthetők. És hogy miért szeretjük még a római tálat? Nos, készülhet benne klasszikus magyar fogás kicsit egészségesebb módon, könnyedebb csirkés, halas, zöldséges egytálétel, sőt még desszert is. Mutatjuk a mi kedvenceinket, íme!

TEJFÖLÖS KARAJ>>> 

RÓMAI TÁLBAN SÜLT CSIRKECOMB ÉDESBURGONYÁVAL>>> 

CUKKINIFELFÚJT RÓMAI TÁLBAN>>> 

MEGGYFELFÚJT RÓMAI TÁLBAN>>> 

SZILVALEKVÁR RÓMAI TÁLBAN>>> 

 

Még több recept római tálhoz>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss