Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Római köményes paradicsomleves

15 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Olajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, és felöntjük a paradicsompasztával, kb. 2 deci vízzel hígítjuk. Fűszerezzük, római köményből simán mehet bele 2 kiskanálnyi... Felforraljuk, és már tálalhatjuk is. Főzhetünk bele egy kis hagymát is.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Jó dolog a kísérletezés, még úgy is, hogy valakinek egy élményét még egy kicsit továbbgondoljuk. Így történt ezzel a leveskével is: édesapám mesélte, hogy egyszer Ausztriában olyan paradicsomlevest evett, ami bőségesen volt fűszerezve római köménnyel. Nekem se kellett több, készítettem egy rómais változatot, ami tényleg nagyon jóra sikeredett. Most pedig még egy kis csavart tettem bele: balzsamecetet. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss