Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rokfortos saláta földieperrel

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az epreket lecsumázzuk, majd alaposan megmossuk, félbevágjuk.

A salátát tálba rakjuk, hozzáadjuk az epret is.

Összedolgozzuk a tejfölt, a majonézt, az ecetet, olajat, a pálinkát és a villával összetört sajtot, csipet sóval és borssal ízesítjük. Az öntetet a salátára öntjük, összeforgatjuk, kis ideig hűtőben tartjuk.

4 tányérra elosztjuk a salátát, megszórjuk a mandulával, erre helyezzük a díszítésre meghagyott, félbevágott epreket és a citromfűágacskát.

Étel után desszertnek ajánlom.

Megjegyzés

A monda szerint a görög istenek - nektár és ambrózia mellett - harmadik fő ételként salátát fogyasztottak.
- molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss