Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rokfortos rántott csirkemell burgonyapürével

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkemellfilé
  • 10 dkg rokfort (márványsajt)
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg dió
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez
  • A körethez:
  • burgonya
  • tej
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfiléket bevágjuk, kihajtjuk, és szeletekké klopfoljuk.

Összedolgozzuk a márványsajtot a vajjal, azután a hússzeletekre kenjük. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a húst összehajtva hústűvel megtűzzük. Enyhén megsózzuk, és a szokott módon (lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk) panírozzuk.

A panírozott csirkemelleket bő olajban kisütjük (kihúzzuk belőle a hústűt), majd burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek