Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rokfort sajttal töltött gomba

30 perc
bonyolult
átlagos
3 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 3 személyre:
  • 12 db közepes fej gomba
  • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg finom liszt
  • 2 dl tej
  • őrölt fehérbors
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfortot vagy márvány sajtot lereszeljük.

A vajból, a tejből és a lisztből besamelmártást főzünk /vajas rántás tejjel kiforralva/. A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehérborssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós!/.

2-2 gombafejet összeragasztunk a krémmel, és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa.

A gombákat bő olajban, lassan átsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss