Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagombás rizottó pezsgővel

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott szalonnát, majd amikor elkezdi kiengedni a zsírját, hozzászórjuk a rizst. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a pezsgővel.
  2. Mikor a rizs magába szívja a folyadékot, lefedjük és elkezdjük hozzáadni merőkanalanként a meleg alaplét (mindig csak akkor, amikor elpárolog az edényből). Ha a rizs félig megpuhult, belekeverjük a nagyobb darabokra vágott rókagombát. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, a rizottó állaga pedig krémesen folyós lesz.
  3. Ekkor belekeverjük a lereszelt sajt felét és a maradék vajat. Elzárjuk a gázt, és tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk a rizottót.
  4. A napraforgómagot egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukolát összeforgatjuk az olívaolajjal. Tálaláskor egy adag rizottót tányérra szedünk, ráhalmozzuk a rukolát, megszórjuk a maradék sajttal, majd a napraforgómaggal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss