Elkészítés: A felaprított szalonnát kiolvasztom a libazsíron, megdinsztelem rajta a felaprított hagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paradicsomot és paprikát - pörköltalapot készítek. A nyulat feldarabolva ráteszem erre a pörköltalapra, főzöm 30 percig, majd hozzáadom a gombát, a finomra vágott gyömbért és kaprot. Sűrítem szükség esetén keményítővel, majd belekeverem a tejfölt, készre főzöm.
A nokedlihez 1 tojást elhabarok vízben, hozzákeverem a liszthez, kissé sózom, majd lobogó vízbe szaggatom nokedliszaggatóval. Ha kész, leszűröm, leöblítem, majd 2 elhabart tojást ráöntve készre sütöm a tojásos nokedlit. Lehet tálalni csinosan.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre