Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagombás káposztaleves

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra, a sárgarépát karikára vágjuk. Kevés olajon megpároljuk a zöldséget, felöntjük 5 dl vízzel, és hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Amikor a zöldség és a gomba megpuhult, hozzáadjuk a rizst és a káposztalé felét. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a káposztalé másik felét.

A rántáshoz kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük kevés hideg vízzel, majd a leveshez adjuk. Összeforraljuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss