Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rögös túró: a tejtermék, amit érdemes megismerned!

default user icon
MME
Tudtad, hogy a Rögös túró olyan alapanyaga a magyar konyhának, amit nemzetközileg is elismertek? Páratlan tejtermékünkre igazán büszkék lehetünk, és most el is áruljuk, hogy miért!

Csak a Kárpát-medencében kóstolhatod meg

Amikor azt mondjuk, hogy a Rögös túrónak nincsen párja, azt nemcsak átvitt értelemben, hanem szó szerint is lehet érteni. Egyedisége miatt valóban kiemelkedik a hazai tejtermékek közül. Ezt az egyedülállóságot annak köszönheti, hogy a Kárpát-medencén kívül máshol nem készítenek ilyen friss sajtot. Bár sok különféle túróféleség létezik világszerte, de Rögös túrót csak itt gyártanak.

Az első hagyományos különleges tejtermékünk

A tradicionális előállítási módjának köszönhetően a Rögös túró 2019-ben rangos nemzetközi elismerést kapott: az Európai Unió nyilvántartásába vette, és ezzel kiérdemelte a hagyományos különleges termék címet.
Az elismerést igazoló pecsét azóta is megtalálható a Rögös túró csomagolásán márkától függetlenül. Honnan tudhatod, hogy igazi Rögös túróval van dolgod? Csak keresd a csomagolásokon a sárga és kék színű, hagyományos különleges termék logót!

Édesen és sósan is

A Rögös túró az egyik legváltozatosabban felhasználható konyhai alapanyagunk. Kellemes íze egyaránt jól illik az édes és sós ételekhez – gondoljunk csak olyan klasszikus magyaros fogásokra, mint a körözött és túrógombóc. De lényegében csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mit varázsoljunk belőle az asztalra: finom krémet reggelire, levesbetétet vagy főételt ebédre, esetleg pogácsát vagy tortát.

Ha szeretnél jobbnál jobb Rögös túró receptek között böngészni, vagy többet is megtudnál páratlan tejtermékünkről, látogass el a hivatalos oldalára: www.rogosturo.hu 

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Friss