Elkészítés: A kerekszemű rizst egy csipet sóval háromszoros vízmennyiséggel felforraljuk, időnként megkeverve 3-4 percig főzzük kis lángon. A tűzről levesszük, lefedjük, és amíg kihűl, az összes vizet magába szívja. Egy őzgerincformát kikenjük 1 dkg margarinnal. A tojást megmossuk, a sütőt 180 fokra melegítjük. Ezután a kihült rizst egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, az édesítőt, a vaníliaaromát és a kókuszreléket. Jól elkeverjük, majd beleöntjük az őzgerincformába. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütit akkor vesszük ki a sütőből, ha langyosra hűlt. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre