Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizssaláta sok-sok zöldséggel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az első lépésben a főzni-sütni valókat felteszem a tűzre. A rizst pergősre, a mexikói keveréket éppen készre főzöm.

2. A csirkemellet kicsi kockákra vágom, és egy kis olajon megpirítom ízlés szerint csak éppen vagy picit kérgesre, majd tányéron hagyom kihűlni. Egy kis sóval ízesítem.

3. A paradicsomot, az uborkát, az ananászt, a sonkát és a sajtot felkockázom, a póréhagymát felkarikázom. Ezek mind mehetnek egy nagy tálba.

4. Ha a főzött és sült szekció már hideg, akkor hozzáadom az előzőekhez. Azért fontos a hőmérséklet, mert a sajtot nagyon könnyen megolvaszthatják a meleg ételek, és úgy nyúlós lesz, majd amikor már hideg, akkor nem éppen valami felemelő látvány.

5. Ráöntöm a fentiekre a joghurtos-majonézes öntetet, és jól összeforgatom az egészet. 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. De nem lehet kibírni, hogy 1-2 lopott kanállal bele ne kóstoljunk!

Megjegyzés

Ennek a salátának a receptjét a férjemmel együtt kaptam! :-) Jó vásár volt! Mindkettő! Két ügyesen szeletelő kéz, sok-sok zöldség és még néhány kiegészítő kell ehhez a finomsághoz! Mi magában fogyasztjuk, de lehet köretként is tálalni.
- BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss