Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizslisztben panírozott csirkemell

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 csipet só
  • 3 darab tojás
  • 20 dkg rizsliszt (teljes kiörlésű)
  • A sütéshez:
  • kókuszolaj
  • A burgonypüréhez:
  • 1 kg burgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dl tej (zabtej)
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. 1. A burgonyákat megpucoljuk és megmossuk, majd egyforma méretűekre vágjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a burgonyát, felöntjük vízzel, megsőzzuk és megfőzzük.
  2. A megmosott csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Rizslisztbe forgatjuk, utána belemártjuk a felvert tojásba, majd ismét meghempergetjük riszlisztbe.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat és kisütjük benne a húsokat.
  4. Amikor a burgonyák széle megkerekedett, akkor leöntjük róla a vizet, amiben főztük. Ízlés szerint sót, kevés olívaolajat és zabtejet adunk hozzá, majd jól összedolgozzuk és pépesre törjük. A húst és a burgonyát a kedvenc zöldségeinkkel tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a legfinomabb diétás étel, amit valaha ettem! Magyar szájízre szabva ?-)
Fotó és recept: Hogyanfogyjak.com - hogyanfogyjak.com

Ezek is érdekelhetnek

Friss