Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melyik gluténmentes lisztet használjuk süteménykészítéshez? A szakértő válaszol

Mely gluténmentes lisztek alkalmasak süteménysütésre? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.

Kedves Tünde! A múltkor rizsliszttel sütöttem aprósüteményt, és egyáltalán nem lett olyan állagú, mint a fehér lisztes. Tört és morzsálódott. Mit szúrhattam el? Egy másik fajta liszttel kellett volna vegyítenem?

Gluténmentes sütemények készítéskor érdemes többfajta liszt keverékét használni. Felhasználás előtt egy tálban szitáljuk össze a liszteket, mert így szellősebb lesz a tészta.

A semleges ízű rizslisztet önmagában nem ajánlom tészták, süteménynek készítéséhez, mert száraz, törékeny tésztát kaphatunk. Ezért mellé segédlisztként gm zabpehelylisztet és mandulalisztet, illetve egy kevés útifűmaghéjat ajánlok.

Ezen lisztek nedvszívó és zsírfelvevő képessége nagyobb, mint a búzaliszté így fontos, hogy megfelelő mennyiségű – több – zsiradékot használjunk.

Kérdésedet írd meg a mindmegette@mindmegette.hu e-mail címre!

TÉLI ENERGIAGOLYÓ SÜTÉS NÉLKÜL - EBBŐL AZ ÉRZÉKENYEK ÉS A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 
GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES PALACSINTA - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL >>> 
ELLENÁLLHATATLAN ÉS EGÉSZSÉGES REGGELI: BANÁNOS-ÁFONYÁS ZABLEPÉNY >>> 
SAJTTORTA, AMIT AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI - VIDEÓ >>> 
EBBŐL A GLUTÉNMENTES LISZTBŐL ÉRDEMES RÁNTÁST KÉSZÍTENI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss