Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizslepény szójababcsírával és sült tökkel

MME MME
3.5/5
120 perc
olcsó

Elkészítés

A barnarizst a szokásosnál „ragacsosabbá” pároljuk, (kétszeres mennyiségű vízzel), ha kihűlt, sóval ízesítjük, morzsolt majoránnával fűszerezzük, vékony metéltre vágott nyers sütőtököt keverünk hozzá. A rizst összegyúrjuk és lepényeket vagy kis korongokat formázunk belőle, melyeket kevés forró olajban megsütünk. A sütőtököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, és kb.180 fokos sütőben megsütjük. A tökbe sütés előtt szúrjunk néhány szem szegfűszeget, melyeket tálalás előtt távolítsunk el. A szójacsírát néhány másodperc alatt kevés forró olajban átforgatjuk, szójaszósszal ízesítjük, majd azonnal a tányérra helyezzük, tetejére tesszük a kisült rizslepényeket és a sült tökkel körítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss