Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizslepény fokhagymás mártogatóval

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs
  • 2 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 4 evőkanál olaj
  • A fokhagymás mártogatóhoz:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss menta
  • 2 kis pohár joghurt
  • 2 evőkanál citromlé
  • fehérbors
  • pici cukor

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megpároljuk. A répát és a cukkinit megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A rizst összedolgozzuk a répával, a cukkinivel, a petrezselyemmel, a tojással, a zsemlemorzsával, és a köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük.

A masszából nedves kézzel 8 lapos pogácsát formázunk. Felforrósítjuk az olajat, és a pogácsák mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Konyhai papírkendőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat.

A fokhagymás mártogatóshoz a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mentát leöblítjük, apróra vágjuk. A joghurtot simára keverjük a fokhagymával, a mentával és a citromlével, sóval, őrölt fehérborssal és ízlés szerint csipetnyi cukorral ízesítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss