Elkészítés: A rizst megpároljuk. A répát és a cukkinit megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A rizst összedolgozzuk a répával, a cukkinivel, a petrezselyemmel, a tojással, a zsemlemorzsával, és a köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük.
A masszából nedves kézzel 8 lapos pogácsát formázunk. Felforrósítjuk az olajat, és a pogácsák mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Konyhai papírkendőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat.
A fokhagymás mártogatóshoz a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mentát leöblítjük, apróra vágjuk. A joghurtot simára keverjük a fokhagymával, a mentával és a citromlével, sóval, őrölt fehérborssal és ízlés szerint csipetnyi cukorral ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre