Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoszorú curryvel, ananásszal, csirkehússal

MME MME
4.3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy piros húsú paprika
  • 1 kisebb ananász
  • 7,5 dl tyúkhúsleves (kockából)
  • 4 evőkanál + 1 kávéskanál olaj
  • 25 dkg kerek szemű rizs
  • 1 evőkanál currypor
  • 10 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 1/4 cseresznyepaprika

Elkészítés

Elkészítés: A csirkehúst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk egy kevés sóval, (frissen) őrölt borssal és a szójaszósszal, alaposan összekeverjük, majd fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.

A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az ananászt elnegyedeljük, középső, fás torzsarészét eltávolítjuk, mint a dinnyét héjából kivágjuk, és 1 cm vastag szeletekre-csíkokra aprózzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).

A tyúkhúslevest felforraljuk, 1 dl-t félreteszünk belőle. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a rizst, és 1-2 percig, pattogásig pirítjuk. Hozzáadunk 1 merőkanál forró levest, a curryport, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a maradék levessel, lefedjük, és a sütőben 18-20 percig pároljuk (kissé ragacsos lesz, ez a természete!). A zöldborsót 1 percre forró vízbe dobjuk, lecsepegtetjük.

A csirkehúst megszórjuk a rizsliszttel, és két villa segítségével lazán, de alaposan összekeverjük. Nagyobb-mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és erős tűzön, két favillával folyamatosan forgatva-keverve aranybarnára sütjük (2 perc).

Hozzáadjuk a zöldborsót és a cseresznyepaprikát, majd további 2-3 percig erős tűzön sütjük. Hozzákeverjük a paprikakockákat és az ananászt, aláöntjük a félretett 1 dl húslevest, és éppen csak átforrósítjuk, végül utánasózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.

Kikenünk 1 kávéskanál olajjal egy 20-22 cm átmérőjű, 1,2-1,3 l űrtartalmú, korona alakú sütőformát. Belenyomkodjuk a rizst, alufóliával szorosan letakarjuk, és 5 percig pihentetjük. Ezután lapos tálra borítjuk, közepébe szedjük-púpozzuk a csirkeragut, és azonnal-forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 424 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss