Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch vaníliás málnaöntettel

MME MME
60 perc
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy nagyobb lábasban felmelegítjük, majd, ha forr, hozzáadjuk a rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájába keverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A kész tejberizsbe belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. 
  4. Kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, és a 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.
  5. A málnaszemeket a cukorrala vaníliarúd kikapart magjaival és pár csepp citromlével, egy kisméretű edényben vízzel összeforraljuk. Egy kevés levelet kikanalazunk, és csomómentesre keverjük vele a keményítőt, amit aztán az edényben maradt málnapüréhez adunk, és pár perc alatt besűrítjük.

    A megsült rizskoch mellé kínáljuk a frissítő vaníliás málnát. 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss